divendres, 20 d’octubre del 2017

Existeix encara un pla B, C o D?

No ens podem avançar als esdeveniments perquè avui més que mai el futur immediat és incert. Cada dia passen coses, algunes d'elles imprevistes, que et poden tirar per terra totes les teves hipòtesis i previsions. Malgrat això, em pregunto si realment el Pla B del govern de la Generalitat era permanent i cobria tot el període mínim necessari per aconseguir la independència, o bé només arribava a la celebració del referèndum.
In crescendo vàrem anar observant com la Generalitat anava burlant totes les intervencions del govern de l'estat, via policia o poders judicials, amb molta agilitat, fins aconseguir que el dia 1 d'octubre s'obrissin molts col·legis i al final de la jornada es recomptessin més de 2.200.000 paperetes. Tot un èxit malgrat les condicions adverses i l'atac furibund de policia nacional i guàrdia civil.
Des de la jugada parlamentària, que molts no varen entendre, aplicant o no la independència de Catalunya, suspenent els seus efectes setze segons després, les respostes del govern català a la continuada pressió de l'Estat espanyol, empresonant els presidents d'Òmnium i de l'ANC, i qüestionant l'actitud dels mossos d'esquadra els dies 20 i 21 de setembre, i també el mateix dia del referèndum, no ha estat tan contundent com abans, comportant que cada vegada hi hagi més dubtes sobre els efectes que això pot comportar de cara el futur del nostre país.
Avui són moltes les persones que, sentint-les parlar o llegint els seus escrits, deixen entreveure com a molt factible que l'Estat espanyol aconsegueixi frenar el deliri sobiranista, amb la por de patir tots els mals de la venjança estatal. Què hi ha de cert? Continua el govern català guardant l'As dins de la màniga? Existeix encara un pla B? Si no és així, què ha fallat?
És absurd dir que les properes hores i dies són transcendentals per al futur de Catalunya, perquè ja en portem una bona colla de dies i tots sabem que la cosa encara ha de durar, tant si es guanya com si es perd la partida.